Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
16-07-2010
Roda de Berà
Exhibició de folklore i tradicions catalanes
Plaça Major, a les 9 del vespre

Fitxa tècnica

3/6, P/4, P/4ps, P/4cam, 2/6, 3/7(id), 5/6(id), 4/6(a), P/5

Informació de la diada

Castells i tradició
Text: Jaime Bueno Sánchez


El passat 16 de juliol els Minyons teníem una actuació curiosa al Càmping Park Barà Platja, de Roda de Barà, en motiu de l’Exhibició de folklore i tradicions catalanes. Ens retrobàvem de nou amb un públic estranger fa tot just un any de la primera vegada que hi vam anar. Els Minyons, acompanyats pel Ball de Bastons arbocenc, i els Gegants del Càmping de Roda vam representar una petita part del folklore a un públic molt expectant (on predominaven holandesos); i els menjars tradicionals, com la coca i vi de porró, van plasmar les tradicions alimentaries.


Sobre les 9 del vespre va començar la cercavila després que bastoners i castellers prenguessin un entrepà i un refresc per a sopar.

Durant la cercavila vam fer diversos pilars de 4, un pilar de 4 per sota i fins i tot un 3de6, per a agafar confiança de cara al 3de7 que volíem fer una hora més tard durant l’actuació.

L’actuació va començar sobre les deu de la nit, a un amfiteatre ple de gom a gom. Després de la exhibició bastonera i els Show-man’s dels cap-grossos del gegants de Roda que entretenien els espectadors hi va arribar el torn dels castells.


Vam entrar a plaça amb un pilar de 4 caminant, per a seguir en primera ronda amb una torre de sis perfecta. En segona ronda s’havia d’afrontar el repte, recuperar els castells de set, i van sonar gralles del 3de7. Va pujar maquíssim, aquesta vegada sí que sí, però el cap de colla va fer-lo baixar, potser pel feble tremolor constant, o potser per no tirar pel terra la confiança que hem aconseguit transmetre a les menudes en el cas de caiguda del castell. En la meva opinió la seva decisió va ser la correcta.

En tercera ronda va venir de nou la decepció, en el 5de6 la canalleta es va fer enrere i amb motius, a l’hora de encavalcar-s’hi, a causa de molts problemes a la part del 3 de la construcció. Ens envoltava una boira d’angúnia i ràbia recordant que a Banyeres una setmana abans, vam caure d’aquest mateix castell, i el 3de7 tampoc va sortir.

En ronda de repetició vam completar sense cap problema el 4de6 amb el pilar al mig, per acabar en ronda de pilars vam completar un pilar de 5.

Els castells van ser molt aplaudits i fins i tot vam rebre el recolzament d’uns quants estrangers, que van voler formar part de la festa.

Imatges

roda161roda162

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia