Inici Multimèdia Vìdeos Quarts de nou (TV3)
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Arriba el moment d'acomiadar la temporada castellera 2013, la millor de totes les que es recorden. Han estat moltes les colles que s'han superat i han millorat els seus registres, però això no vol dir pas que els castells hagin tocat sostre. En el darrer "Quarts de nou" de l'any repassem la feina que ha quedat pendent per a la temporada que ve; castells com el 4 de 10 dels Castellers de Vilafranca, el 3 de 10 de la Vella de Valls o el pilar de 8 de la Joves de Valls i la Jove de Tarragona, per posar alguns exemples, poden donar molt de joc el 2014, recordem-ho, any de concurs. També és el moment de veure de quina manera ha crescut el món casteller aquesta temporada en què s'han creat noves agrupacions en punts tan diversos com Santa Cristina d'Aro o Amposta. Al "Quarts de nou" d'aquesta setmana analitzarem aquest creixement i alhora anirem fins a l'Índia i Hamburg per veure com els castells també triomfen més enllà de les nostres fronteres. I amb un programa carregat de moments emocionants i ple de bons desitjos ens acomiadem fins l'any que ve, esperant que el 2014 sigui, si es pot, encara millor que aquesta temporada. Fins que tornin a sonar gralles, salut i castells!

Llegiu-ne més...

 

La temporada castellera 2013 ha posat el punt final aquest diumenge amb la diada dels Minyons de Terrassa. Al "Quarts de Nou" d'aquesta setmana aprofitem per fer balanç del que sens dubte ha estat el millor any de la història castellera, tal com demostren les xifres. Per posar-ne alguns exemples, s'han creat 17 noves colles en llocs tan diversos com Santa Cristina d'Aro o Amposta, 37 agrupacions han assolit construccions fins ara inèdites per a elles, els Castellers de Vilafranca s'han anotat la millor actuació de tots els temps i s'han pogut veure el doble de castells de nou pisos que la temporada 2003. El "Quarts de nou" no ha estat aliè al bon moment que viuen els castells i les audiències també ens han acompanyat en la nostra novena temporada. 
Al programa d'aquesta setmana, el penúltim de l'any, us oferim un primer tast dels millors moments castellers d'aquest 2013.

Llegiu-ne més...

 

Resum de 45 minuts d'aquesta diada amb un ampli desplegament que, com sempre, busca apropar als espectadors les emocions dels castells i dels seus protagonistes.

Llegiu-ne més...

 

La seva feina s'assembla a la d'un director d'orquestra o a la d'un entrenador de futbol. Dediquen moltes hores a liderar la feina tècnica que hi ha darrere de qualsevol castell que veiem a plaça i en les actuacions els acostumem a veure voltant les construccions i donant instruccions als seus castellers. Al "Quarts de nou" d'aquesta setmana ens acostem a la figura dels caps de colla. Per això ens hem trobat amb Ramon Morentin, que des de fa dues temporades lidera els Castellers de Barcelona. L'hem pogut veure en acció a la Festa Major del Clot, on els barcelonins hi ha segellat la primera tripleta màgica de la seva història. També hem visitat el local dels Castellers de Sants per veure com funciona la sala de màquines d'una colla castellera abans d'una actuació com la que els Borinots tenen aquest diumenge a Terrassa.
Tot plegat, sense oblidar altres fites destacades del cap de setmana, com el 3 de 9 amb folre que els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar per primer cop aquest diumenge a Granollers, o la tripleta de castells de vuit que van assolir els Castellers de Sant Cugat a la seva diada.

Llegiu-ne més...

 
Més articles...

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A CERDANYOLA
 •   30 juny, 2024 (12:00)

  DIUMENGE 30 de Juny del 2024

  10:00h. Poliesportiu (els que van en autocar)

  11:30h. Plaça a determinar

  12:00h. Plaça a determinar

  Acompanyarem als Castellers de Cerdanyola

  Desprès ens quedarem a dinar amb ells els que vulgueu


 • ACTUACIÓ A BANYERES DEL PENEDÈS
 •   14 juliol, 2024 (12:30)

  DIUMENGE 14 de Juliol del 2024

  DIADA FESTA MAJOR DE BANYERES DEL PENEDÈS

  12:00h. Plaça de l'Om

  12:30h. Plaça de l'Om

  Amb els Xiquets de Torredembarra

   

  Anirem a esmorçar a les 10:00 hores del matí qui vulgui apuntar-se...


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari