Inici Notícies BASE DE DADES DELS MINYONS DE L'ARBOÇ
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Els castellers Laureà Inglada Solé i Jaume Ventura Jané dels Minyons de l’Arboç van fer la presentació del que anomenen la Base de Dades dels Minyons de l’Arboç. Consisteix en un projecte ambiciós que consta de tres fases.

 

ninyos_base_datos

 

 

 

 

 

 

Laureà Inglada (a l’esquerra) i Jaume Ventura amb la vitrina on hi ha el resum estadístic dels Minyons de l’Arboç, que quedarà exposada al local.

La primera fase és la recopilació de tots els castells de totes les diades de tots els anys de la colla arbocenca, és a dir des de l’any 1958 fins el 1984 (la primera etapa de la colla) l’any 1993 (un intent que no va anar més enllà) i la del 2002 fins a l’actualitat, actual etapa de la colla. Aquest primera fase ja és una realitat i cada any quedarà reflectida en un quadre vitrina que hi ha un resum estadístic, imprès amb paper, on hi consta el nombre de castells, intents desmuntats, intents, carregats, descarregats, i el seu percentatge, també hi ha gràfiques, fotos de castells, i el Minyó Fidel de l’any, que quedarà penjat al local. Ara s’està treballant en la segona fase que és introduir totes les dades recopilades en una exhaustiva base de dades pública a internet i que es pugui consultar des de diferents camps, per nom de la diada, de Castell, per dates i per població, amb la particularitat (aquí ja entrem en la tercera fase del projecte) que cada castell anirà adjuntat amb la seva foto; quan es clicki sobre un castell d’una diada apareixerà la foto del castell. A més aquesta base de dades vol anar més enllà, i si es disposa de la informació, també si vol adjuntar la alineació del castell, el croquis de la pinya (la gran oblidada del castell) amb els noms dels castellers en les diferents posicions, notes de premsa i un cens de tots els membres que han passat per la colla al llarg de la seva història.

 
  Segeix-nos en : Facebook Picasa Wikipedia
Properes sortides i activitats

Actuacions

 • Diada del Record
 •   13 octubre, 2018 (18:00)

  amb les colles:

  Castellers de Castelldefels

  Castellers de Terrassa

  Manyacs de Parets del Vallès

  Minyons de l'Arboç

  a les 18:00 hores, a la Plaça de Catalunya (Plaça del CAP) de l'Arboç


 • Diada dels Minyons de l'Arboç
 •   28 octubre, 2018 (12:00)

  amb les colles:

  Colla Joves Xiquets de Valls

  Bordegassos de Vilanova

  Minyons de l'Arboç

  a les 12:00 hores, a la Plaça de la Vila de l'Arboç


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari