Inici Actuacions 2011 Actuació a La Bisbal del Penedès
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
15-08-2011
La Bisbal del Penedès
Festa Major. Mare de Déu d’Agost
C/ Doctor Robert, a la 1 del migdia

Fitxa tècnica

P/5 (ajuntament), 5/8, 3/9f(c), 4/8a(c), P/6
P/5 (ajuntament), 5/8(id), 5/8(id), 2/8f, 3/9f(i), 3/8(c), P/5
P/4 (ajuntament), 4/8(i), 3/7, 4/7, 3/7a(id), 2/6, P/5

Informació de la diada

Cap de setmana intens, de La Bisbal a Manlleu
Text: Jaime Bueno Sánchez

El diumenge dia 15 d'agost els Minyons vam tenir doble cita castellera, per una banda es celebra una gran diada castellera a La Bisbal del Penedès dins els actes de la festa major i en honor a la Mare de Déu d'Agost i per l'altre a Manlleu en motiu també de festa major.

A la Plaça de La Bisbal... què hem podríem dir... Tot i no tenir colla pròpia en aquella plaça s'han fet castells d'importancia històrica, les colles vallenques alçaren les seves construccions desde l'antiguitat. Les plaques que estan penjades a les parets deixen constància de castells com el 4de9 sense folre, 3de8 per sota, pilars de set i de vuit,... Sempre han actuat colles de la part alta del rànking casteller. Aquest any però, des de feia ja uns mesos se'n va parlar que la crisis o potser per temes de política, l'Ajuntament de La Bisbal va decidir no convidar als Castellers de Vilafranca, la primera colla del rànking, i per tant convidar a altres colles amb objectius menys vigorosos. Els Minyons vam acceptar l'invitació exitats per que veiem la gran oportunitat de donar la talla i provar castells més grans com seria el 4de8. Així doncs, després de setmantes d'assatjos intensos vam arribar en dos autocars a La Bisbal. Durant el viatje el cap de colla ens va animar i va fer "un recital dels seus" d'aquells que ens dona força i confiança.

Compartint plaça amb les dues colles de Valls, i amb tots els medis de comunicació a punt, l'actuació va començar sobre la 1 del migdia. La diada va ser grabada pel Quarts de Nou i s'emitia en directe per la ràdio.

En primera ronda i quan ens va arribar el torn vam enlairar el carro gros. Amb la pinya ja compactada i segons amunt i amb terços comprovant mides les gralles van començar a tocar. El 4de8 va pujar temblorós i amb quarts col·locats el castell va brandar massa. Amb els terços una mica desquadrats però sense perdre l'entusiasme van posicionar-se els quints. El castell va pujar ràpid i quan els dossos s'estaven a punt de formar el pom de dalt el carro gros va caure. Personalment dels tres intents de 4de8 que hem fet a la història de la colla aquest és el que més desilució em va fer perquè vam caure sense poder donar-ho tot, amb mal sabor de boca. Tot i això en la caiguda ningú es va fer mal i no va condicionar-nos la resta de l'actuació. Vam descarregar el 3 i 4 de set i en tercera ronda vam provar el 3 de set amb agulla. Un castell que podríem haver descarregat sense problemes però que vam baixar a causa de que les rengles buida i plena es van obrir massa. Per acabar vam fer una torre de sis i un pilanet de 5.

Imatges

la_bisbal_15082011_ana_sanchez_145_web

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia