Inici Multimèdia Vìdeos Quarts de nou (TV3) 16/10/2013. Equilibri.
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

La temporada castellera del 2013 està sent excepcional. Jornada rere jornada, les colles milloren els seus registres i aquest cap de setmana no n'ha estat una excepció. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell, que juntament amb la Joves de Valls han configurat el cartell de la Fira de Santa Teresa, a la capital del Baix Penedès, han segellat la millor actuació de la seva història. La Jove, una de les agrupacions més en forma del panorama casteller, ha tornat a descarregar tres castells de nou pisos en una mateixa diada: 3, 4 i 5 de 9 amb folre, que en aquesta ocasió ha culminat carregant el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la seva història. La Jove és tot just la quarta colla del món casteller que assoleix aquesta fita. De la seva banda, els amfitrions, els Nens del Vendrell aconsegueixen espantar el fantasma del 3 de 8, que descarreguen 37 anys més tard. Aquest castell juntament amb el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 i el pilar de 6 carregat suposen la millor actuació de tots els temps dels vendrellencs. A la mateixa diada, la Joves de Valls completa el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el pilar de 7 folrat, però ensopega amb un 4 de 9 amb folre que els cau abans de l'aleta i a només 15 dies de Santa Úrsula.
Els èxits castellers que s'estan succeint aquesta temporada es poden explicar, en bona mesura, gràcies a la millora de la tècnica d'assaig que utilitzen les colles. Per comprovar-ho, un equip del "Quarts de nou" hem estat a l'assaig de la Colla Vella dels Xiquets de Valls per veure com es cuina el pilar de 8 amb folre i manilles. I amb l'Albert Busquets, casteller dels Capgrossos de Mataró i professor de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, hem parlat sobre equilibri, una temàtica que l'Albert coneix tant des del punt de vista casteller com professional.

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions


    Sense esdeveniments

Assajos


    Sense esdeveniments

Altres activitats


    Sense esdeveniments
Veure Calendari