Inici Multimèdia Vìdeos Quarts de nou (TV3) 09/10/2013. Petits i grans.
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Unes setanta colles aixequen cada cap de setmana els seus castells en diferents punts del territori. N'hi ha que els fan de sis, d'altres, de set, i fins i tot hi ha qui és capaç d'enlairar les seves construccions fins als deu pisos d'alçada. Al "Quarts de nou" d'aquesta setmana volem mostrar com es viuen els castells dins d'una de les colles punteres i com es fa dins d'una associació força més modesta tant per la dificultat dels castells que aconsegueixen com pel volum social que són capaços de moure. Per això hem anat fins a la diada del Mercadal a Reus, on hem conegut el Gerard Penya, una jove promesa dels Castellers de Vilafranca, però també hem estat al Concurs7 de Torredembarra per acompanyar el Santi Edo, cap de colla dels Torraires de Montblanc, en una de les seves actuacions més importants del calendari.
I més enllà de conèixer el Gerard i el Santi, aquest cap de setmana hem vist com els Xiquets de Reus han completat la millor actuació de la seva historia i han recuperat el 3 de 9 amb folre, 17 anys després, en una diada on es van poder veure fins a cinc castells de l'anomenada gamma extra. Els Castellers de Vilafranca hi van fer el 3 de 9 amb folre i l'agulla, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. Dos castells, aquests darrers, que també es va anotar la Vella de Valls. Al Concurs7, els Castellers del Poble Sec, els de la Sagrada Família i els Nois de la Torre van configurar el podi d'aquesta edició en què van prendre part una dotzena de colles.
En un cap de setmana casteller d'allò més intens vam passar pel barri barceloní de les Corts, on els Castellers de Barcelona i els de Sants es van anotar el 3 de 9 amb folre en una actuació magnífica. També hi va haver castell de nou a Tarragona. La Jove va descarregar el 3 de 9 amb folre en la diada del 25è aniversari dels Xiquets del Serrallo, on els amfitrions van carregar-hi el 4 de 8, 16 anys després de l'últim cop. En podreu trobar més detalls al Facebook del programa.

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions


    Sense esdeveniments

Assajos


    Sense esdeveniments

Altres activitats


    Sense esdeveniments
Veure Calendari