Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

El lema casteller que el 1867 va popularitzar Josep Anselm Clavé diu que els castells són "força, equilibri, valor i seny". Al "Quarts de Nou" d'avui ens volem centrar en el darrer d'aquests valors per veure com any rere any les colles fan esforços per evitar caigudes. Malgrat que des de fora els castells poden ser percebuts com una activitat perillosa, impliquen tant o menys risc que altres activitats físiques. En parlem amb el director científic i mèdic de la Coordinadora de Colles Castelleres, Dani Castillo. Però, com que, per petit que sigui, hi ha un percentatge de castells que fa llenya, el món casteller ha anat incorporant diferents mesures, com la faixa o el casc, per fer-los més segurs. En el programa d'aquesta setmana, en fem un repàs històric.
Pel que fa a l'actualitat castellera, hem centrat l'atenció en la 15a edició de la Trobada de Colles de l'Eix que es va celebrar dissabte a Vic i on les quatre colles participants, Sagals d'Osona, Marrecs de Salt, Castellers de Lleida i Tirallongues de Manresa, van sortir de plaça sense cap caiguda. També repassarem, de forma més breu, altres actuacions destacades del cap de setmana. I us recordem que ja teniu disponible al 3 a la Carta l'especial de la Diada del Primer Diumenge de Festes de Santa Tecla que es va poder veure diumenge a la tarda a TV3.

 

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

Assajos


    Sense esdeveniments

Altres activitats

Veure Calendari