Inici Multimèdia Vìdeos Quarts de nou (TV3) 24/10/2012. Tardor Castellera.
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Diumenge es va viure una jornada històrica en la diada de Santa Úrsula a Valls. Després de l'empat de les dues colles vallenques a la passada edició del Concurs de Tarragona, la cita es presentava tant o més interessant que mai. Joves i Vella van intentar oferir el seu millor repertori que es va traduir en 5 castells de gamma extra a la plaça del Blat! Una diada d'allò més emocionant que es va saldar a favor de la Colla Joves, que va sortir triomfant de plaça després d'haver fet la millor diada de la seva història.

Per parlar d'aquesta gran diada, al plató ens visiten dos castellers emblemàtics de les dues colles vallenques. Per una banda, David Guirado, casteller de tronc de la Colla Joves. Per altra, Llàtzer Magrinyà, també casteller de tronc, en aquest cas de la Vella. Tots dos van començar fent castells de ben petits i actualment ocupen la posició de quarts dels castells de nou pisos i ens expliquen les claus d'aquesta Santa Úrsula 2012.

Però reviurem la diada de Santa Úrsula no només a partir dels seus castells, sinó que també en parlarem a partir de les anècdotes i detalls curiosos que es van viure a plaça, tot allò que la majoria d'espectadors no van poder veure, però que també es va viure a la plaça.

Què fa decantar els castellers de Valls per anar a una colla i no a una altra? Hem fet aquesta pregunta a Guillermo Soler, antropòleg i periodista. Amb ell investiguem la dimensió social de les pinyes de les dues colles de Valls.

També analitzem altres diades destacades del cap de setmana, com la que va tenir lloc a Mollet amb els Minyons de Terrassa com a caps de cartell o la diada de l'Esperidió de la Jove de Tarragona on els liles van carregar el seu primer cinc de vuit amb l'agulla.

Una tardor castellera intensa que no ha fet més que començar!

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A L'ARBOÇ
 •   08 juny, 2024 (18:30)

  DISSABTE 8 de Juny del 2024

  DIADA DE LA COLLA

  18:00h. Plaça de la Vila

  18:30h. Plaça de la Vila

  Amb els Bordegassos de Vilanova i Nens del Vendrell


 • ACTUACIÓ A L'ARBOÇ
 •   15 juny, 2024 (18:30)

  DISSABTE 15 de Juny del 2024

  DIADA DEL RECORD

  18:00h. Plaça de la Vila

  18:30h. Plaça de la Vila

  Amb els Xiquets de Torredembarra i Castellers de Castelldefels


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari