Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
14-11-2010
Vilanova i la Geltrú
39a Diada dels Bordegassos
Plaça de les Cols, a 2/4 d'1 del migdia.

Fitxa tècnica

4/8(i), 3/7(c), 2/6, 4/7, P/5
4/7a, 5/7, 4/7, P/5ps, 2P/4, P/4ps

Informació de la diada

Vam estar a punt!
Text: Jordi-Enric Pàmies Mesa

Era el gran dia. Feia molts anys que la colla esperava un moment així: poder tirar a plaça un castell de vuit amb garanties de descarregar-lo i deixar enrere definitivament altres ocasions en què vam estar a punt de tirar el quatre de vuit, però per diferents motius, es va descartar. És cert que l'any 2008, durant el 50è aniversari de la colla, el quatre de vuit es va intentar.
El castell va arribar fins a l'encavallada d'un dels dosos, però estava ja molt desfigurat a quarts sobretot i no va poder anar més enllà d'un intent digne. Aquest cop, però, era diferent perquè el castell era al nostre abast i hi havia moltes possibilitats d'assolir-lo. A primera ronda, la colla va atacar el quatre de vuit. Després d'un primer intent de tancar la pinya, es va tornar a construir i es va decidir tirar-lo amunt. Es notava per damunt de tot un immens desig de la colla de coronar-lo amb èxit que potser ens va trair més que no pas ens va ajudar.
El castell va pujar segur fins a l'entrada de quints, però una possible manca d'entesa de la canalla a les ordres del cap de colla, va alentir massa la carregada del castell i es va anar desfigurant i obrint en excés. Tot d'un plegat, el castell es va perdre davant de la decepció de tota la colla. No va ser una caiguda neta, i cal que lamentem que alguns membres de la colla van prendre mal. Però encara que sigui un tòpic, els castells cauen de tant en tant i s'ha d'acceptar que hi pugui haver alguna lesió.

No cal buscar culpables, els castells són com són, poden caure i s'hi pot prendre mal. La resta de la diada va estar ja massa marcada per aquest fet i la colla va carregar només el tres de set per un excés de nervis a la segona ronda. A la tercera ronda, un bonic dos de sis va  asserenar els ànims de tothom. A tercera ronda, es va completar el quatre de set i es va acabar amb el pilar de cinc. Els Bordegassos de Vilanova van completar una bona actuació de castells de set, amb el cinc i el quatre de set amb el pilar com a castells més destacats. Però a banda d'això, i si fem un resum ràpid de la temporada 2010, cal fer esment del dos de vuit net descarregat dels Castellers de Vilafranca, del Concurs de Tarragona remodelat i, esclar, del nostre intent de quatre de vuit.  Cal no oblidar-nos, però,  que els castells ja formen part del patrimoni immaterial de la Humanitat i que la nostra colla és, per tant, patrimoni del món sencer. Visca els castells i visca els Minyons! L'any que ve més castells, i segur que seran de vuit. 

Imatges

vilanova1vilanova2

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia