Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
07-11-2010
Figueres
Festa Major
Plaça de l'Ajuntament, 2/4 de 12 del matí

Fitxa tècnica

P/4pscam, 4/7(id), 4//, 3/7a(id), 3/7a(id), 2/6, 3/6, P/5, 2P/4, 2P/4
P/4, 4/6a, 4/6, 3/6a, P/4
P/4, 3/7(id), 3/7, 4/7, 5/6a, P/5, 2P/4

Informació de la diada

Bons castells en una freda diada
Text: Jordi-Enric Pàmies Mesa

Tot i que és el viatge més llarg per a la gran majoria de colles castelleres, si és que no s'actua a la Catalunya Nord o a Mallorca, els Minyons de l'Arboç van iniciar l'actuació amb moltes ganes de fer castells i der fer-los bé de cara al final de temporada, on teníem un gran objectiu: el quatre de vuit. Amb una bona assistència de membres de la colla, vam obrir plaça amb el pilar de quatre. A primera ronda, es va bastir el tres de set, que es va haver de desmuntar per un excés de nervis i de responsabilitat. A la repetició, el tres de set es va descarregar sense problemes. Aleshores, però, una sempre inoportuna pluja va fer traslladar la diada a una altra plaça. La veritat és que es va perdre el caliu i va costar força que les colles tornessin a engegar motors. A segona ronda, es va optar pel quatre de set, que no va tenir complicacions. A tercera ronda, es va tancar actuació amb el curiós cinc de sis amb el pilar, un castell compost i amb un pilar al mig que els tradicionalistes ni tan sols accepten com a castell que es pugui puntuar.
La construcció es va fer i desfer sense cap incidència. Es va tancar plaça amb un pilar de cinc i dos pilars de quatre per fer colla. Pel que fa a les altres dues colles, la Colla Castellera de Figueres va plantar el quatre de set com a millor castell, però es va estavellar dues vegades amb el tres de set amb el pilar, ja que no tenia ni la forma ni els castellers adients a cada posició. Els Castellers de Badalona van optar pels castells de sis perquè no els sobraven els efectius com per embrancar-se a fer castells més grossos. Després d'un festiu dinar, la colla va tornar cap a casa cansada, però satisfeta de la feina un altre cop.

Imatges

figueres1 figueres2

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia