Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
14-07-2013
Banyeres del Penedès
Festa Major
Plaça de l'Om, 1 del migdia (13:00 h)

Fitxa tècnica

3/8, 4/8, 7/7, P5
5/7(c), 3/7(id), 3/7, 4/7a, P5, 2P4, P4ps, 2P4

Informació de la diada

El diumenge 14 de Juliol, ens vam reunir al migdia a la plaça de l'Om a Banyeres per celebrar la diada de Festa Major. Aquest cop comptem amb la companyia de la Colla Joves Xiquets de Valls.


A Banyeres, ens sentim jugant a casa perquè gran quantitat de membres de la colla són originaris d'aquesta bonica població. Potser per aquest fet, és que els nervis sempre es fan presents en aquesta plaça.


Som els segons en ordre d'actuació; en primera ronda vam arrencar amb un cinc de set, castell que tenim molt bé als assajos, però que en el moment de posar-lo en la plaça se'ns ennuega. Sembla el que ens va passar aquest diumenge, amb el castell carregat amb seguretat i la canalla fora, se'ns va començar a obrir a nivell de quarts i vàrem caure sense saber com. Excés de nervis que no deixen fer bé, el que sabem; que es reflecteixen en una falta de concentració i tensió imprescindibles per descarregar castells amb seguretat.


En segona ronda i per tranquil·litzar una mica vam optar pel nostre castell estrella, en un tres de set que tenim amb la mida ben presa, que va estar molt ben plantat i segur, però que al moment de passar l’enxaneta sobre l’acotxador no va poder aixecar la cama, en fer-li mal per un cop rebut en la caiguda del cinc de set, i va haver de tornar sense haver coronat el castell per la qual cosa es va desmuntar i sense donar opció a respir per part del cap de colla, es va tornar a quadrar i ara sí que es descarregar el tres de set a la segona ronda, no podíem quedar-nos sense el nostre castell preferit.


En tercera ronda el castell escollit va ser el quatre de setembre amb l’agulla, un castell que m'atreveixo a dir que va ser descarregat pel valor dels membres de la colla, perquè va estar sofert des del propi inici, amb molts nervis, molt mogut. Un castell d'aquells que en acabar no saps com l’has descarregat, encara que saps que ho has fet, la qual cosa li dóna un valor afegit perquè saps que ha estat sofert per cada un dels participants en la construcció.
Després es va descarregar un sobri pilar de cinc, dos pilars de quatre, i un pilar de quatre aixecat per sota, amb una enxaneta que ja va ser provada en l'assaig fet a Banyeres, la Juliana.


La lectura positiva d'aquesta actuació, és que el dia que apartem els nervis i traslladem la confiança i seguretat demostrada als assajos descarregarem tot els que ens proposem.
Recordem que aquesta setmana vinent tenim un cap de setmana carregat, amb actuacions divendres, dissabte i diumenge. Així que esperem comptar amb la participació de la major quantitat d'efectius possible.

 

Imatges

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia