Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
13-06-2010
L'Arboç
VII Diada dels Minyons
Plaça de la Vila, a les 12 del migdia

Fitxa tècnica

5/7, 4/8, 2/8f(i), 4/7a, P/5
3/7, 5/7(id), 4/7, 5/7(i), P/4
3/8, 2/8f, 4/8, 3P/5
5/7, 4/7a, 2/7(id), 2/7, V/5

Informació de la diada

Una Diada complicada
Text: Jaime Bueno Sánchez

L’esperat dia va arribar, els Minyons de l’Arboç estàvem de celebració. El passat diumenge 13 de juny a partir de les 12 del migdia els arboncencs vam actuar a la Plaça de la Vila en motiu de la setena Diada. Compartíem plaça amb els Castellers de Terrassa, els Nens del Vendrell, i la Colla Vella de Valls. Abans de l’actuació, els castellers locals s’havien de posar “guapos” perquè a 2/4 de 12 ens havíem de fer la foto oficial de la colla a la Plaça de la Puntaire.


Tot i jugar a casa, els nervis de l’estrena als castells de gamma extra de set va causar molts problemes en els més menuts, la qual cosa va fer canviar al cap de colla el planin de l’actuació. En primera ronda va fer enlairar un 3de7 enlloc del 4de7 amb l’agulla previst. El castell no va perillar en cap moment però potser era massa pesat a nivell de quarts.

En segona ronda es va provar el 5de7, però el vam haver de desmuntar quan l’enxaneta s’hi encavalcava per dubtes de la canalleta. Vam passar ronda, per a intentar després un 4de7, un castell que no hauria d’haver donat problemes als arbocencs, però fins i tot la sort no ens va acompanyà perquè el vam tenir que defensar de valent per tal de corregir la mala quadratura de nivell de terços.

En tercera ronda, vam tornar a provar el 5de7. Aquest cop amb molts canvis obligats al pom de dalt. Aquesta segona prova va anar malament, no es va parar el tremolor en cap moment, i una indecisió per part de la torre va fer que la prova durés massa temps, fins que va caure. Vam deixar la ronda de repetició en blanc i vam sortir amb només dos castells i pilar de 4. Ni tan sols la pròpia vila arbosenca va veure el pilar de 5 de comiat, però no passa res, encara ens falten moltes actuacions per a que els Minyons demostrem el que valem.

Per una altra banda els minyons aconseguim descarregar el 3de7 i el 4de7 en una mateixa actuació aquesta temporada, tot i que ens quedem curts de complir les expectatives, que eren descarregar dos castells de gamma extra de set, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Ambdós castells els tenim més que per la mà, la primera prova del 5de7 ho demostra, estava de fotografia, però la canalleta no ho va veure clar i es va fer enrere. I es que en els fons, ells són els que manen, els que coronen les construccions.

Pel que fa a les altres colles, destacar el bonic 4de8 que van plantar els castellers de Terrassa i la torre de set dels Nens, castells força importants a principi de temporada i que donen molta empenta cap a nous reptes.

Els Minyons de l’Arboç vam dinar al restaurant Cal Marçal, a Sant Marçal. Per celebrar la 7a diada de la colla Arbocenca. Vam poder gaudir del un bon àpat amb “bany” inclòs.

Felicitats Minyons!

Imatges

arbocdia81arbocdia82

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia