Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
30-05-2010
Prades
Festa de La Farigola
Plaça Major, a les 12 del migdia

Fitxa tècnica

4/6a, 3/7, 2/6, P/5, 2P/4, P/4ps

Informació de la diada

A màxim rendiment
Text: Jaime Bueno Sánchez

El passat diumenge 30 de maig, els Minyons de l’Arboç es van desplaçar a Prades, en motiu de “la tradicional Festa de la Farigola”, on van actuar-hi en solitari. La Vila Vermella de Prades es troba al bell mig d'un altiplà a 940 metres d'altitud en una zona de gran densitat boscosa de la comarca del Baix Camp i va ser declarada bé d'interès cultural en la categoria de conjunt històric l’any 1993.


En menys de dues horetes d’autocar la colla es plantà a Prades, on va poder gaudir-ne durant tot el matí del mercat tradicional, la bellesa del paisatge i dels pintors del I Concurs de Pintura Ràpida que pintaven a l’aire lliure.

A les 12 del migdia començava la participació de l’acte casteller a la Plaça Major. Els Minyons, que van traslladar poques camises per motius personals, estaven liderats per Albert Amposta (sots cap de colla), a causa de l’absència del cap de colla Josep Maria Vera.

En primera ronda es va descarregar un bonic, 4 de 6 amb el pilar per desentumir les cames. En segona ronda arribà el gran repte, el 3 de 7. Un castell que tot i que el tenen ben per la mà aquesta temporada jugaven amb handicap. Tenien poc més d’una trentena de camises a la pinya i els hi faltaven persones de la alineació de tronc habitual (sense comptar el desnivell de la pròpia plaça). De fet, les ganes de autosuperació dels castellers de la pinya i la gran valentia dels més menuts van fer possible que el castell es descarregués amb la màxima seguretat. En tercera ronda van efectuar un 2 de 6 de postal, i en ronda de pilars el primer de 5 de la temporada, seguit de dos pilars de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota. Destacar l’esplèndid paper que va fer Amposta, que va poder rectificar tots els contratemps durant l’actuació de manera satisfactòria. Enhorabona Minyons!

Imatges

prades1prades2

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia