Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
09-05-2010
La Llacuneta (l’Arboç)
Aplec a la Llacuneta
Plaça de L’Ermita Sant Antoni Abat, 13.00h

Fitxa tècnica

5/6a, 3/7, 4/6a, P/4, P/4ps(c)

Informació de la diada

Un tres de set ben plantat
Text: Jaime Bueno Sánchez


El passat diumenge 9 de maig es va convocar a la Llacuneta la tradicional actuació del seguici festiu de l’arboç que arreplega a quasi totes les entitats del folklore de la vila, com el Ball de Bastons infantil, el Ball de Diables infantil, els gegants, el Garot, l’Esbart i els Minyons de l’Arboç.

Es costum, que cada entitat faci una petita actuació, i com que la exhibició acaba ben entrada l’hora de dinar, es prepara una gran paellada.

L’actuació per part dels Minyons va començar amb un 5de6 amb l’agulla, un castell inèdit per a la colla. El porten assajant uns quants dies per tal d’apujar-lo un pis més i així sorprendre en qualsevol diada important.

En segona ronda van fer l’esperat 3de7. Un castell que no va sortir a l’actuació passada al Vendrell per inseguretat als pisos superiors, però que aquesta vegada, després dels bons assatjos, el castell va anar a bon port. Un castell que potser la colla no s’esperava, degut a la poca gent, però tal i com va dir el sots-cap de colla Albert Amposta: “No hem de relaxar-nos en cap moment, per així poder afrontar nous reptes”.

En tercera ronda van fer el 4de6 amb agulla net, força maco de cara a veure’l de set pìsos a Algemesí (València) la propera setmana.

Salut i castells, visca el Minyons!

Imatges

llacuneta1llacuneta2

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia