Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
11-04-2010
El Vendrell
Inici de temporada
Plaça Vella, a les 12 del migdia

Fitxa tècnica

P/4, 3/7, 4/7, 2/6, P/5
P/4, 3/7(id), 3/7(id), 2/6, 3/6, 4/7, P/4(i), P/4(c), 2P/4
P/4, 3/7, 4/7(id), 4/7, 2/6, P/4ps(c), P/4

Informació de la diada

Engeguem motors
Text: Jaime Bueno Sánchez

Comença de nou la temporada per als Minyons de l’Arboç. Aquest any l’inici de temporada ha estat en La Plaça Vella del Vendrell acompanyats pels Marrecs de Salt i la colla local els Nens del Vendrell. A partir de les dotze del migdia la plaça va començar a omplir-se de color blau-vermell ( ... coincidència amb el resultat del gran derbi del dia anterior?).

Els ideals de la nova junta tècnica dels Minyons per aquesta temporada entrant són no baixar rendiment respecte l’any passat ni adormir-se, així com eliminar la boira negativa i els mals rotllos que s’acumulen sobre la colla des de fa uns anys.  “A junta nova, colla nova “ que li diuen. 

Doncs bé, tot seguit de missa i de les comunions van sonar gralles. L’actuació a Vendrell va estar marcada pels imprevistos i els nervis de l’estrena. Potser l’actuació del Vendrell ha arribat massa d’hora tot pensant en els castells que portaven els arbocencs en cartera;  3de7, 4de7, i 5de6. Massa d’hora ja que encara falta molt de treball per a acabar de perfilar els nous quarts i dosos.

 El castell de sortida va ser el 3de7. Un castell maquíssim per pisos inferiors durant tota la execució però molt tancat i amb molts de dubtes per dalt, que acabaren per tirar enrere la canalleta. En un segon intent el castell va tenir la mateixa sort, tot i estar millor quadrat. Encara falta assaig del 3de7. En segona ronda els arbocencs triaren la torre de 6 per a donar confiança, però la cosa es girà quan l’enxaneta s’emportà a la petita cassola en fer l’aleta. Una caiguda imprevista que ens recorda que la torre es una construcció molt tècnica. En ronda de repetició van descarregar un 3de6.

Ressentits i sense que decaigués l’ànim, Josep Maria Vera finalment optà per l’experiència en el tronc, i com si el temps no hagués passat enlairà sobre els baixos un 4 de 7 pesadíssim, que fins i tot feia gràcia entre els propis castellers del tronc.

Dit i fet el castell va estar clavat, però els segons i terços van tenir problemes durant la descarregada. Van debutar Rafael i Laura Burrueco en castell de set pisos a nivell de dosos i cassola. Així doncs, el primer castell de set Minyó ja es va poder veure diumenge, força inusual en principis d’abril.

En resum bona estrena del nou cap de colla, que tot i que ja havia estat cap de colla durant quatre anys, em va confessar personalment que semblava que era de nou la seva estrena (li perdonarem).

Encara està tot per veure en aquesta temporada, a gaudir-ne dels castells.

Visca els Minyons!

Imatges

vendrell1vendrell2

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia