Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Diada de la Colla

Dissabte dia 8 de juny, els Minyons de l'Arboç anaven a la seva diada amb molta il·lusió per poder estrenar nous castells que portaven en ment. Van ser més d'un centenar els Minyons que van assistir a la seva diada, omplint la plaça de la vila.

Malauradament la mancança del 'Pom de dalt' a última hora va fer que no poguessin assolir els castells de set que tenien preparats i que tenen al forn, havent d’allargar l'espera per dur-los a plaça i culminar-los aquesta temporada.

Van començar amb un magnífic 2d6 carregat esplèndidament i que, ja amb la canalla fora, es va desplomar de forma desafortunada, quedant com a carregat i minvant una mica l'alegria i positivitat que es respirava a la diada.

Seguidament, sense tenir el pom de dalt que tocava i amb la caiguda del 2d6, es va passar a fer dos castells de sis, amb molt poc pes, preparant-los per alçar un pis més molt aviat.

Per acabar i per segona vegada aquesta temporada, van alçar un Pd5 vibrant, on l’enxaneta va fer dues motxilles, ja que quan ja era dalt va decidir baixar i el Cap de colla, amb un crit valent, la va fer tornar a pujar i així es va culminar un altre Pd5 molt treballat i aplaudit a la plaça.

Cal destacar, doncs, que les sensacions agredolces de la diada van quedar superades pel gran nombre de membres de la colla assistents així com també per la consolidació del Pd5 a la pròpia plaça. El bon ambient i la germanor amb la resta de colles va enfortir, també, la moral Minyona, que està preparada per seguir treballant de valent en les properes actuacions i fer un pas endavant el més aviat possible.

 

 

©Foto: Anna Montoto

Peu foto: Pilar de 5 a la Plaça

 

DIADA DEL RECORD

 

Hola Colla!!!

Tornem-hi.... no descansem, els Minyons de l'Arboç tenim una altre gran actuació al nostre poble el proper dissabte dia 15 de juny de 2024.

Aquesta vegada ens acompanyaran els Castellers de Castelldefels i el Xiquets de Torredembarra.

Ens veiem aquesta setmana a assaig per poder tornar a vibrar a la nostra plaça.

Som Minyons, som esperit de colla!!

 

DIADA DE LA COLLA

 

El proper dissabte dia 8 de juny hi ha la Diada de la Colla..

 

Anem per molt bon camí...per això és molt important que fem pinya i gaudim al nostre territori d'una gran jornada castellera al costat dels Bordegassos de Vilanova i els Nensdel Vendrell.

 

Us Esperem....

 

Som castells, som Minyons!!

 

 

 

Torna el pilar de 5!

La temporada avança i els fruits dels assajos es comencen a recollir. Els Minyons encaràvem la diada Mar de Cultures com un exàmen del treball fet fins ara. Podríem dir que el resultat va ser un “progressa adeqüadament” amb aspectes a millorar.
Anem a pams. Per encetar la jornada el Cap de Colla va decidir que calia atacar la torre de sis, aquest cop amb un nou debutant a dosos, el Pedro. La torre va sortir clavada, començàvem bé.
Acte seguit calia demostrar tota la feina feta cara als castells de set. Un tres i un quatre de sis sense crosses eren els objectius i val a dir que van sortir clavats de tronc, però desajustos als dosos en el quatre  (dosos amb molt poc rodatge i molt futur) van fer que els dos intents de quatre quedessin en intent desmuntat i que el tres es carregués de manera, diguem, poc ortodoxa (l’enxaneta va baixar per el mateix cantó degut a un dos massa eixencarrat).
La jornada es va anar allargant amb una inusual corrua d'intents desmuntats (diuen, diuen, que aquestes actituds “s’encomanen” entre les canalles de les diferents colles…) fins arribar a la ronda de pilars. Aquí és on teníem el trumfo guardat i vàrem demanar ronda de pilar en solitari per dur a plaça, després de cinc anys sense intentar-ho, el pilar de cinc. Les dues setmanes anteriors ja l’havíem fet a assaig i ara calia mostrar-lo a tothom. Amb la Lucía coronant-lo per primer cop, la Paula per primer cop a quarts, la Laura repetint a terços, el Laureà etrenant-se a segon de pilar de cinc i el Vila repetint com incombustible baix, el resultat va ser un èxit!
Cal dir, però, que un primer intent amb massa nervis de l’enxaneta va resultar en intent desmuntat. Però quatre mirades i un parell de paraules ban bastar per dir “tornem-hi que no ha estat res!”
Malgrat els intents desmuntats la colla va sortir forta de moral. Tot i una quinzena bona de baixes, gairebé una vuitantena d’efectius ens vam traslladar a Torredembarra, sent el desplaçament més nombrós en anys. Agafeu-vos fort que vénen cims més alts!
Salut i Castells!

 

Foto: Auvi-Vila

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia