Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
11-12-2021
L'Arboç
Fira de Santa Llúcia
a 2/4 de set de la tarda

Fitxa tècnica

Pd4, 4d6p, 3d6, 3d6p, Pd4, Pd4
P4ps, 3d6p, 3d6, 4d6p, Pd4

Informació de la diada

Final de temporada

Aquest passat cap de setmana era Fira a l'Arboç. En el marc d'aquesta vuit vegades centenària edició (809a) els Minyons de l'Arboç hem celebrat el final d'aquesta atípica i esperançadora temporada amb l'homenatge anual als difunts Minyons i una actuació en companyia dels Xiquets de Torredembarra. Per tancar temporada hem fet també un restringit sopar de cloenda i celebració.

L'homenatge d'enguany ha recordat els castellers que ens han deixat: Quimet Sans i Sans, Lucas Hurtado Gómez i Joan Papiol Ramon. També s'han recordat antics castellers que van ser significatius a la colla i que fa anys ens van deixar: Ramon Torrents Gol i Lluís Inglada Figueras. S'ha establert un nou protocol per la commemoració d'aquest dia, on es recordarà els absents de l'any en curs i els d'anys anteriors amb una corona de flors que serà dipositada sempre a la tomba del Ramon Rovira Sanahuja, mort en acte de servei casteller ja fa 10 anys i "encarregat" a partir d'ara de custodiar la corona floral anual de la colla. Un pilar de quatre d'homenatge ha tancat davant el nínxol del Ramon aquest sentit record.

Pel que fa a l'actuació ha estat del tot reeixida, constatant un avenç respecte a la de fa quinze dies amb els Xiquets de Torredembarra fent construccions més solvents i sense intents desmuntats per part d'ambdues colles. Les sensacions, doncs, són força bones de cara a l'inici imminent de la propera temporada tot just passades les festes nadalenques per preparar l'actuació a les Decennals de Valls. Per part dels Minyons s'han executat el 4d6p, el 3d6 i el 3d6p. Tres pilars de 4, un al principi i dos per acabar, han completat l'actuació. Els Xiquets han fet idèntica actuació fent, però, el primer pilar aixecat per sota.

Amb l'aturada nadalenca esperem agafar forces i reprendre l'activitat amb més energia, més membres i amb aquesta darrera actuació com a punt de partida per a seguir avançant cap al nivell que tots volem. La intensa preparació els darrers tres mesos, sobretot amb el pom de dalt amb cinc noves canalles i la progressió experimentada animen la colla a creure que s'acosta una temporada molt millor que les d'anys anteriors.

Bon Nadal, bon any i bons castells!

Imatges

20211211_larbo_web_annamontoto_051

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia